Незабаром в музеї «Кам’яниця київського війта» відкриється виставка «Смерть окупантам!», яка явить на суд глядача  сповнені нищівної дошкульності й іскрометного  гумору карикатури Віктора Петровича Кудіна. Багатогранний талант  цього митця вже добре знаний цінителями живопису і графіки. В його порт-фоліо  кілька десятків персональних виставок в Україні і за  кордоном; участь у колективних виставках і  конкурсах більш ніж  в 30 країнах світу. Та, власне, і як сміхотворця Кудіна добре знають шанувальники гумору. З 1983 р. він – голова київського клубу карикатуристів «Архігум».

Його шаржі видані грубезною книгою, його пристрасний динамічний живопис і вишукана  елегантна графіка роблять честь найпрестижнішим виставковим залам.

Але цей вернісаж  особливий, бо в час великої війни розвінчує ідеологію і претензії на демонізм однієї з найбільших армій світу, що має намір знищити український народ, забрати у нього пам’ять, його книги, культуру, історію. І написати цьому народові інші книги, і вигадати для нього іншу історію.

Карикатури Кудіна – антитеза світу фальшиво іменованих сутностей російського окупанта. Сміх Кудіна – як струмені дощу, змиває личини з брутального ерефівського нутра.  Сміх Кудіна – розсіює  зневіру,  сумніви і скептицизм, натомість додаючи всім впевненості, відваги і віри. Сміх Кудіна здатен  творити моральну атмосферу в суспільстві. І в цьому важлива соціальна функція його мистецтва.

Виставковий проєкт

СМЕРТЬ ОКУПАНТАМ!

Карикатура Віктора Кудіна

Виставковий проєкт Віктор Кудін КАРИКАТУРА ВІЙНИ

Відкриття виставки відбудеться в понеділок, 1 квітня о 17 год.

Адреса музею: Київ, вул. Костянтинівська 6\8. Їхати: Метро «Контрактова площа».

Виставка працюватиме з 11 до 15 год.

У суботу, неділю – з 11 до 17 год.

Вихідні дні: понеділок, вівторок

Вхід на виставку  вільний.